BVA Auctions

Opdracht

Het maken van een ontwerpdocument (interactie ontwerp) voor een deel van de App die op een iPhone en een Apple Watch draait. Hierbij moet de User Story ondersteund worden. Ook moest ik ervoor zorgen dat alle details goed onderbouwd worden en dat deze onderbouwing eenvoudig te volgen is.

Wat is BVA?

BVA is een van de grootste online veilinghuizen van Nederland. Ze brengen in opdracht van banken, curatoren, leasemaatschappijen, industrie en het bedrijfsleven (on)roerende zaken ter veiling. 

Concept van BVA

BVA is toegespitst op de verkoop van grote partijen goederen van bedrijven en instellingen. Vaak gaat het om de verkoop van de complete inventaris van een failliet bedrijf. De kopers van de goederen zijn vrijwel altijd zakelijke klanten. Meestal handelaren die (een deel van) de complete veiling van een failliet bedrijf opkopen om per stuk door te verkopen. Het aankopen van producten voor particulieren is minder aantrekkelijk aangezien een gekocht product opgehaald moet worden bij het depot van BVA of bij het failliet bedrijf. De aankoop van motorvoertuigen is voor particulieren complex, meestal zitten er geen papieren of sleutels bij de motorvoertuigen. Daarnaast gaat de verkoop van kleinere artikelen meestal niet per stuk maar per kavel. 

Look & Feel

BVA richt zich voornamelijk op de zakelijke gebruiker; de professionele handelaar of een bedrijf die geïnteresseerd is in de inboedel van een failliete concurrent. De stijl van het herontwerpen moet uitgaan van regelmatig terugkomende klanten en een zakelijke tone-of-voice. 

Begrippen

  • Kavel: is een verkoopbare eenheid, deze kan bestaan uit een aantal stuks producten of een enkel product
  • Veiling: een verzameling van meerdere van kavels die opdezelfde plaats liggen opgeslagen en tegelijkertijd geveild worden. Meestal is een ‘veiling’ de complete inboedel van een failliet bedrijf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *